Perfecte ventilatie voor uw wooncomfort.

Heeft u last van slechte geurtjes in huis? Of wilt u uw geïsoleerde woning graag genoeg verluchten om vochtproblemen te vermijden?

Leef in een gezonde lucht in uw woning door een goedwerkende ventilatie te laten installeren. U heeft de keuze uit meerdere systemen. Zon en aarde technieken voert eerst de nodige berekeningen uit om een ventilatiesysteem op maat voor uw project te voorzien.

De oplossingen voor een ideale luchtvochtigheid:

C+ systeem

Een C+-ventilatiesysteem bevat geen filters, maar heeft wel raamroosters waardoor de aanvoer van verse lucht op een natuurlijke manier gebeurt. Het afzuigen van de binnenlucht gebeurt dan weer mechanisch, wat zorgt voor een natuurlijke stroming.

Het voordeel is dat je elke ruimte apart kan aansturen via sensoren. Zo zal het ventilatiesysteem in elke ruimte afzonderlijk in werking treden wanneer het nodig is.

D systeem

Bij een D-systeem wordt de lucht mechanisch binnen en buiten geblazen. De lucht wordt zo telkens door filters geblazen.

Omdat alle buizen van een D-systeem vertrekken vanuit één centrale, kan je de ventilatoren in verschillende ruimtes niet apart aan- of afschakelen. Een D-systeem maakt daarnaast gebruik van warmterecuperatie. Dit wil zeggen dat de warmte van de afgezogen binnenlucht wordt afgegeven aan de aangezogen buitenlucht. De koude lucht van buiten wordt zo verwarmd en hier gaat geen extra energie aan verloren.

Voor de beste keuze van uw ventilatie werken wij samen met