Geothermische warmtepompen.

Naast de traditionele warmtepompen die energie uit de buitenlucht halen, is er ook nog geothermie. Geothermische warmtepompen zijn zeker het overwegen waard omdat ze enkele unieke voordelen bieden.

Een geothermische warmtepomp maakt gebruik van aardwarmte (ook wel geothermie genoemd) om je woning te verwarmen en sanitair warm water te produceren.

Waarom een geothermische warmtepomp gebruiken?

De voordelen

Spectaculaire daling van het energieverbruik zonder in te boeten aan comfort;

Verwarmen op zeer lage temperatuur in de wintermaanden. Het water dat door de vloerleidingen stroomt is slechts 30° C, dus zeer comfortabel en perfect voor benen en gezondheid;

Uiterst energiezuinige geo-koeling in de zomermaanden: nagenoeg geen elektriciteitsverbruik van de warmtepomp (enkel circulatiepomp).

Hoe werkt het?

Via verticale aardsondes, gevuld met water, wordt de woning comfortabel verwarmd in de winter, gekoeld in de zomer én wordt alle sanitair warm water aangemaakt.

Vijf maal méér energie wordt uit de aarde gehaald dan dat de pomp zelf verbruikt. Koelen: gebeurt voor minder dan 25 euro op jaarbasis.

De bewezen SPF voor verwarming is 5, voor koeling 10 en voor aanmaak sanitair warm water 2. Dat kan perfect, omdat de grondtemperatuur, en dus ook die van het aangevoerde water, in zomer én winter 10 graden bedraagt.

Voor de beste keuze van uw warmtepomp werken wij samen met